10درصد فروشها در هرات از طریق آنلاین صورت میگیرد
هرچند تا کنون ایجاد و راهاندازی تجارت آنلاین بهصورت جداگانه و یک روند خودبهخودی داشته، اما اتاق اصناف و پیشهوران هرات، در تلاش متقاعدکردن مالکان فروشگاهها، کارگاهها و مراکز فروش اجناس است، تا روی فروش آنلاین سرمایهگذاری کنند.
عبدالودود فیضزاده، رییس اتاق پیشهوران و اصناف هرات میگوید که تنها در روزهای قیود روزگردی در هرات، 30 درصد دکانهای تأمین مواد اولیه باز بوده است.او به روزنامه اطلاعات روز میگوید: «حدود 10 درصد از فروشها در هرات بهگونهی آنلاین صورت میگیرد. در شهر بیشتر مردم به انترنت دسترسی دارند و به همین سبب علاقهمندی برای خرید آنلاین بیشتر است».
او میافزاید که با شیوع کرونا از اصناف و پیشهوران هرات خواسته که برای جلوگیری از افزایش شمار مبتلایان به کووید 19 روی فروش آنلاین متمرکز شوند. آمار اتاق پیشهوران و اصناف هرات نشان میدهد که در هرات در حدود 48 هزار واحد صنفی شامل دکانها، کارگاهها، و مراکز فروش وجود دارد.
هرات اولین شهری بود که ویروس کرونا در آن مثبت اعلام شد و پس از آن شهر به تعطیلی کامل رفت. بسیاری از باشندگان هرات در روزهای نخستین این قیود از خانههایشان بیرون نشدهاند و در صورت نیاز به مواد اولیه بهگونهی آنلاین به فروشگاهها تماس گرفتهاند.
بیشتر به فروشگاههای بزرگ در هرات افراد ثروتمند و متوسط جامعه مراجعه میکنند. مسئولان این فروشگاهها میگویند که علاقهمندان خریداری آنلاینشان نیز این دو طبقه اجتماعی هستند.
تجارتی که هنوز دردسرهای بزرگی دارد
عرصهی این تجارت خالی از دردسر نیست. درصدی بسیاری از مردم حساب بانکی ندارد. برای همین خرید آنلاین گاهی ناممکن است. بیشترین خرید و فروش اکنون با پول فیزیکی صورت میگیرد.
دردسر بزرگتر نبود آدرس درست است. بخشهای زیادی از شهر هرات نشانهگذاری مکانها بهگونهی معیاری وجود ندارد. به همین دلیل رساندن خرید به مشتری در این شهر و در کوچه پسکوچههای آن کار جنجالی است. صاحبان فروشگاههای آنلاین میگویند از مشتریان خود شماره تماس میخواهد و تماسهای پی هم آدرس را پیدا میکند.
هنوز فرهنگ خرید آنلاین آنطور که باید در افغانستان جا نیفتاده است. مالکان فروشگاهها میگویند بارها شده که فرمایشهای دروغین داشتهاند. در سوی دیگر مشتریان نیز این نگرانی را دارند که گاهی عکسی که از یک جنس در تبلیغات میبیند و آن را سفارش میدهد با جنسی که به دستشان میرسد از نظر کیفیت همخوانی ندارد. برای همین بسیاری از خیر خرید آنلاین گذشتهاند.
قیمت بلند انترنت و سرعت پایین آن نیز از دردسرهای دیگری این تجارت در افغانستان است. این دردسرها باعث میشود که تجارت آنلاین دستکم نتواند راه رشد را زودتر طی کند. اما هر روز، رو آوردن فروشگاه به ایجاد بخش آنلاین نشان میدهد که این تجارت در کشور رو به رشد است.
#طراحی_سایت_در_افغانستان
#طراحی_اپلیکشن_در_افغانستان
#تولید_گیم_در_افغانستان
#تولید_سایت_ در_افغانستان
#تولید_استارتاپ_در_افغانستان
#اولین_دیتا
#تجارت_اینترنتی
#فروش_اینترنتی
#فروشگاه های_اینترنتی_در_افغانستان
#فروشات_اینترنتی_در_هرات
:: برچسبها:
طراحی سایت در افغانستان ,
طراحی اپلیکیشن در افغانستان ,
تولید گیم درافغانستان ,
تولیداستارتاپ در افغانستان ,
کسب و کار اینترنتی ,
اولین دیتا ,
فروشات اینترنتی در افغانستان ,
فروشات اینترنتی درهرات ,
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0